Войти

⚡️ Промисловці в ЄС скорочують виробництво через високі ціни не енергоносії

⚡️ Промисловці в ЄС скорочують виробництво через високі ціни не енергоносії

Промислові гіганти Європи починають скорочувати виробництво навіть попри наявність скорочення дефіциту газу, оскільки ціна на нього надто висока, повідомляє Bloomberg. Наразі Європа платить за газ у сім разів більше, ніж США, що підкреслює кризу конкурентоспроможності континенту.

Уряди по всій Європі, де промислове виробництво становить приблизно чверть економіки, вживають екстрених заходів, щоб підтримати комунальні послуги та пом’якшити вплив кризи.

Так, в Німеччині скоротилося позитивне сальдо торгівлі, оскільки різке зростання вартості імпортованих енергоресурсів компенсувало її дорогий експорт автомобілів і машин, а хімічні компанії почали переносити виробництво за межі країни. Зокрема, Volkswagen, найбільший автовиробник Європи, попередив про можливе перенесення виробництва з Німеччини та Східної Європи, якщо ціни на енергоносії не впадуть.

А у Франції виробник скла Duralex заявив, що переводить свою піч у режим очікування на 5 місяців, попри те, що книга замовлень компанії заповнена, а продажі зростають.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-24/european-industry-buckles-under-weight-of-soaring-energy-prices">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-24/european-industry-buckles-under-weight-of-soaring-energy-prices

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Промисловці в ЄС скорочують
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9606-s-poperedzha-kraini-chleni-scho.html