Войти

🇶🇦 Франція вкладе $1,5 млрд в LNG-проєкт у Катарі

🇶🇦 Франція вкладе $1,5 млрд в LNG-проєкт у Катарі

У той час, коли Європа шукає нові джерела енергії як альтернативу росії, французька TotalEnergies уклала угоду про розширення видобутку природного газу в Катарі. Компанія планує інвестувати 1,5 мільярда доларів, повідомляє DW.

Так, TotalEnergies підписала угоду про розширення видобутку скрапленого природного газу (англ. – LNG) в Катарі, відтак компанія стане першим міжнародним партнером QatarEnergy у проєкті південної частини Північного родовища North Field South (NFS) у Перській затоці.

Згідно з угодою TotalEnergies отримає майже 10% частки в проєкті NFS – із загальної частки 25%, доступної для міжнародних партнерів. Катарська національна компанія QatarEnergy володітиме рештою 75%.

За словами очільника TotalEnergies Патріка Пуянне, компанія інвестує у проєкт NFS 1,5 млрд доларів. За словами міністра енергетики Катару Саад Шеріда Аль-Каабі, французький гігант допоможе фінансувати видобуток газу з North Field South і візьме на себе «посилену стратегічну» роль в газовій експансії Катару.

https://www.dw.com/uk/francuzka-totalenergies-vklade-15-milarda-dolariv-v-spgproekt-u-katari/a-63229010">https://www.dw.com/uk/francuzka-totalenergies-vklade-15-milarda-dolariv-v-spgproekt-u-katari/a-63229010

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇶🇦 Франція вкладе $1,5 млрд
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9531-grupa-krain-chleniv.html