Войти

‼️ Герман Галущенко обговорив поточну ситуацію на ЗАЕС із Послом США

‼️ Герман Галущенко обговорив поточну ситуацію на ЗАЕС із Послом США

Міністр енергетики України Герман Галущенко
провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Сполучених Штатів у нашій країні Бріджит Брінк.

Очільник українського енергетичного відомства поінформував американську гостю про стан справ в енергетичній галузі України в умовах військової агресії рф, а також розповів про заходи, яких Міненерго вживає для стабілізації ситуації.

Окрему увагу приділили результатам робочого візиту Германа Галущенка до США 21–23 вересня, який він здійснив на запрошення міністерки енергетики США Дженніфер Гренхольм. Однією з ключових тем візиту була ядерна безпека України та світу; ця ж тема стала основною і на зустрічі з пані Послом.

Герман Галущенко і Бріджит Брінк детально обговорили поточну ситуацію на Запорізькій атомній електростанції, яка майже сім місяців перебуває під окупацією російських військових: про загрози подальшого перебування військового контингенту, військової техніки та боєприпасів рф на території ЗАЕС, а також постійні обстріли росією українських ядерних об'єктів.

Крім того, міністр наголосив на важливому значенні ЗАЕС для безпеки та стабільності енергозабезпечення України.

https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-obhovoryv-z-poslom-ssha-potochnu-sytuatsiyu-na-zaes">https://www.mev.gov.ua/novyna/herman-halushchenko-obhovoryv-z-poslom-ssha-potochnu-sytuatsiyu-na-zaes

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
‼️ Герман Галущенко обговорив поточну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9353-pospilkuvavsja-z-generalnim-sekretarem-oon.html