Войти

🔋 Енергоатом створить національну мережу електричних зарядних станцій

🔋 Енергоатом створить національну мережу електричних зарядних станцій

Вчора, 27 вересня 2022 року, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про створення ДП «НАЕК «Енергоатом» мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій».

Згідно з документом Енергоатом визначено замовником робіт зі створення такої мережі.

Коментуючи ухвалене урядове рішення, президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголосив, що Компанія має значні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яка може постачатися і на нові сегменти внутрішнього ринку, задовольнити дедалі більші потреби вітчизняних автоперевізників у доступній електроенергії, швидкій та комфортній зарядці електричних автомобілів у будь-якому куточку України.

Для Енергоатома це також і вихід на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію Компанії.

Проєктом створення національної мережі передбачається будівництво протягом двох років 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 – великої потужності (160+ КВт) та 80 – середньої (60+ КВт) в обласних центрах і на основних автомагістралях країни.

Нагадаємо, у червні 2022 року ДП «НАЕК «Енергоатом» і АБ «Укргазбанк» підписали Меморандум про партнерство та взаємодію, домовившись розпочати спільну реалізацію проєкту щодо створення національної мережі електричних зарядних станцій з використанням фінансових можливостей Укргазбанка і виробничо-технічного потенціалу Енергоатома як найбільшого виробника електричної енергії в країні.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔋 Енергоатом створить національну мережу
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9239-kraina-jaka-utrimu-svit.html