Войти

Продовження попередньої публікації ⬆️

Продовження попередньої публікації ⬆️

🗣 Світ підтримує Україну, – Герман Галущенко

Перемога на енергетичному фронті є однією з найважливіших складових перемоги у війні. Адже саме від продажу енергоносіїв (зокрема й до Європи) росія отримує кошти для ракет, танків та важкої артилерії, якою вона нищить українські міста і вбиває наших громадян. За пів року війни, з 24 лютого до 24 серпня 2022-го, доходи від експорту росією енергоресурсів становили $158 млрд. Для порівняння – військовий бюджет рф на 2021 рік дорівнював близько $66 млрд.

«Про це необхідно говорити публічно зі світовими політичними лідерами та суспільством, адже наслідки військової агресії рф проти України, можлива ядерна катастрофа, спровокована росією, може торкнутися кожного. І тоді цифри у платіжках чи ціна на бензин вже не матимуть значення. Саме тому обов’язковою темою всіх зустрічей було питання відновлення ядерної безпеки України та світу. Безпрецедентна варварська поведінка росіян щодо українських цивільних ядерних об’єктів, обстріли атомних електростанцій, військова техніка та боєприпаси біля атомних блоків – це прямий шлях до світової ядерної катастрофи. Вже кілька разів ми були за один крок від аварії на ЗАЕС», – зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Світ має перестати випробовувати долю і стійкість наших ядерних технологій до збройної агресії рф. Необхідно розробити дієвий механізм із системою гарантій, спрямований на запобігання атакам на об’єкти мирної атомної енергетики. Вже очевидно, що чинні договори та конвенції, учасницею яких є зокрема і російська федерація, не працюють або є неефективними.

«Саме про це ми говорили на тристоронній зустрічі з міністром енергетики США Дженніфер Гренхольм та генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі. Ми всі усвідомлюємо неприпустимість обстрілів  атомних електростанцій та нагальну необхідність вжиття швидких і скоординованих кроків задля відновлення безпеки цивільних ядерних об’єктів. Консультації з цього приводу продовжимо вже наступного тижня. Я переконаний, що наші міжнародні партнери розуміють всю складність ситуації.

Війна в Україні не зникає із порядку денного світових лідерів, Європа і світ продовжують підтримувати нас. І це зміцнює впевненість у нашій перемозі», – зазначив Герман Галущенко.

Насамкінець він додав, що Global Clean Energy Action Forum став ярмарком сучасних технологій: «Поки ми стримуємо енергетичну агресію та зміцнюємо нашу енергетичну стійкість, компанії з усіх кутів світу розвивають нові технології, які у майбутньому стануть гарантією енергетичної незалежності: у сферах водневої енергетики, накопичувачів, транспорту й інших рішень для вуглецево-нейтральної економіки. Ми неодмінно скористаємося новітніми ідеями для відбудови українських міст після нашої перемоги».

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02haAppuTCcfkE8mnD9kY9YxGHquQ4UVeX4U8CREYgEguokummrs6otV4fg81KEprwl&id=100052259093871&mibextid=F94R4H">https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02haAppuTCcfkE8mnD9kY9YxGHquQ4UVeX4U8CREYgEguokummrs6otV4fg81KEprwl&id=100052259093871&mibextid=F94R4H

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8845-svit-pidtrimu-ukrainu.html