Войти

🌍 Світ підтримує Україну, – Герман Галущенко

🌍 Світ підтримує Україну, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко підбив підсумки робочого візиту до американського Піттсбургу, де 21–23 вересня проходив перший Глобальний форум з «чистої» енергетики.

«За ці три дні провів велику кількість зустрічей з колегами з Європи, США, Канади, Австралії. Вдячний нашим партнерам за єдність у подальшій підтримці України в боротьбі проти російської агресії. Майже на кожній зустрічі чув слова «Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно». Це додає сил і наснаги», – написав Герман Галушенко у Facebook.

Колеги розуміють, зазначив він, що російська федерація проводить активну інформаційну кампанію, щоб зруйнувати єдність і солідарність європейських країн, збурити громадян Європи та налаштувати їх проти власних урядів та України. Мовляв, «припиніть підтримувати українців – і вам не потрібно буде переплачувати за енергоносії та пальне».

«Але я неодноразово наголошував на всіх зустрічах, і не тільки під час цієї поїздки, а й до початку великої війни: відмова від російських енергоносіїв – це не лише питання цін на електроенергію чи газ, перехід з викопного палива на чисту енергію – це не лише питання екології. Це все – питання безпеки та незалежності», – зауважив міністр.

Він наголосив, що росія не цуратиметься жодних дій, аби зберегти свій геополітичний вплив. Вчора вона дає місця в наглядових радах своїх компаній та дешевий газ, сьогодні безпідставно його перекриває і провокує 10-кратне зростання цін, а завтра – розпочинає війну проти мирної країни, яка не піддалася на енергетичний шантаж. Приклад України – яскраве тому підтвердження.

«Саме тому єдність і солідарність всіх європейських країн сьогодні – це можливість гідно пережити цю важку зиму, всупереч усім енергетичним маніпуляціям росії. Буде складно, ніхто цього не приховує, адже росія десятиліттями тримала Європу на голці дешевих енергоносіїв. Саме зараз час припинити це», – нагадав Герман Галущенко.

Продовження – нижче ⬇️

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02haAppuTCcfkE8mnD9kY9YxGHquQ4UVeX4U8CREYgEguokummrs6otV4fg81KEprwl&id=100052259093871&mibextid=F94R4H">https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02haAppuTCcfkE8mnD9kY9YxGHquQ4UVeX4U8CREYgEguokummrs6otV4fg81KEprwl&id=100052259093871&mibextid=F94R4H

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🌍 Світ підтримує Україну, –
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8826-totalenergies-zapuska-prokt-iz.html