Войти

⚠️⚠️⚠️ Рашисти переводять 5-й блок ЗАЕС у стан «холодний зупин»

⚠️⚠️⚠️ Рашисти переводять 5-й блок ЗАЕС у стан «холодний зупин»

Після інциденту на п'ятому енергоблоці ЗАЕС, коли стався виток реагентів із першого контуру реактора в другий, фейкове керівництво тимчасово окупованої станції вирішило таки переводити блок із «гарячого» в найбільш безпечний – «холодний» стан.

Некомпетентність російського персоналу призвела до того, що вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори. Після розголосу ситуації рашисти заходилися перевіряти, що ж сталося.

«Загарбники самі доводять ситуацію до небезпечної, а потім намагаються героїчно її виправити. Порушення ліцензії на експлуатацію енергоблоку спричиняє критичні проблеми, адже дії некомпетентного персоналу разом зі свідомим перенавантаженням систем та обладнання призводять до їхньої подальшої деградації», – зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Четвертий блок ЗАЕС окупанти залишають у стані «гарячого зупину» для опалення та забезпечення парою власних потреб станції. І це також є прямим порушенням, адже відповідно до змін, влітку цього року внесених Держатомрегулювання України до ліцензій, всі блоки Запорізької АЕС мають перебувати у найбезпечнішому стані – «холодного» зупину.

‼️ Є лише один спосіб зупинити ядерну та радіаційну загрозу – якнайшвидша деокупація станції та її міста-супутника Енергодара і повернення контролю над найбільшим в Європі ядерним об’єктом його законному оператору – Енергоатому!

Нагадаємо, через порушення ліцензійних умов окупантами на Запорізькій АЕС сталася вже низка аварійних ситуацій, «найсвіжіша» з яких – 14 листопада 2023 року. Через некомпетентність російських загарбників і працівників держкорпорації рф «Росатом» стався частковий блекаут. Було знеструмлене обладнання енергоблоку №6 ЗАЕС, відтак запустилися дизель-генератори та системи безпеки. У такому режимі блок перебував 90 хвилин...

Раніше була зафіксована небезпека на енергоблоці №4. Внаслідок його розігріву відбулося протікання радіоактивного теплоносія (води) із першого до другого контуру, що є порушенням одного з бар’єрів на шляху розповсюдження радіоактивного забруднення.

Аналогічна ситуація сталась і під час спроби «розігріти» енергоблок №6. Крім того, недолуге рішення нинішніх «керманичей» станції про його переведення в «гарячий» стан спричинило значне побільшання рідких радіоактивних відходів на майданчику станції, що несе потенційну шкоду для персоналу, населенню та довкіллю.

#ЗАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚠️⚠️⚠️ Рашисти переводять 5-й блок
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/77589-page.html