Войти

🇱🇹 В Литві збільшать кількість сховищ і передбачать готовність до аварії на Білоруській АЕС

🇱🇹 В Литві збільшать кількість сховищ і передбачать готовність до аварії на Білоруській АЕС

Міністерство внутрішніх справ Литви презентувало концепцію цивільної оборони до 2030 року, згідно з якою посилюється готовність країни та її громадян до військових і надзвичайних подій.

Глава литовського МВС Агне Білотайте заявила, що сфера цивільної оборони тривалий час перебувала в незадовільному стані, тому її модернізація, особливо в умовах нинішньої геополітичної напруги в регіоні, є обов'язковою.

Концепція окреслює вісім рівноцінних пріоритетів для модернізації системи цивільної оборони, зокрема і підготовку до ядерної (радіологічної) катастрофи на Білоруській АЕС та впровадження мережі сховищ.

Литовське МВС вважає цілком реальною загрозу аварії на Білоруській АЕС, що розташована за 18 км від Островця Гродненської області. На станції експлуатується один енергоблок, а другий має запрацювати вже найближчим часом.

На готовність до аварії на Білоруській АЕС уряд Литви виділить 91,5 млн євро на п'ять років. Також затверджено План підготовки до можливої радіологічної чи ядерної аварії на БілАЕС.

https://www.delfi.lt/ru/news/politics/koncepciya-grazhdanskoj-oborony-usilivaetsya-gotovnost-gosudarstva-i-zhitelej-litvy-k-krizisam-i-voennym-ugrozam.d?id=91211739">https://www.delfi.lt/ru/news/politics/koncepciya-grazhdanskoj-oborony-usilivaetsya-gotovnost-gosudarstva-i-zhitelej-litvy-k-krizisam-i-voennym-ugrozam.d?id=91211739

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇱🇹 В Литві збільшать кількість
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7501-pro-situatsiju-na-timchasovo.html