Войти

⚛️ Українська делегація провела зустріч із представниками МАГАТЕ щодо ядерної безпеки

⚛️ Українська делегація провела зустріч із представниками МАГАТЕ щодо ядерної безпеки

В межах 67-ї сесії Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії відбулась організована Україною зустріч «Ядерна безпека, безпека та гарантії в Україні: ядерні та радіологічні ризики та загрози, регуляторні виклики й здобуті уроки та імплементація Угоди про гарантії між Україною та МАГАТЕ».

Президент Енергоатома Петро Котін розповів представникам Агентства про виклики, які постали перед Україною від початку повномасштабного вторгнення росії.

Петро Котін наголосив, що українські АЕС та повʼязана з ними енергетична інфраструктура перебувають під постійною загрозою ракетних атак, а росія часто завдає ударів по конкретних ділянках енергомережі, щоб призвести до аварійних зупинок атомних станцій.

💬 «Найбільш складна ситуація залишається на досі окупованій військовими рф та росатомом ЗАЕС. Це без перебільшення найбільша загроза ядерній та радіаційній безпеці для всього світу після аварій на Чорнобильській АЕС і АЕС Фукусіма», — зазначив Петро Котін.

Очільник НАЕК додав, що Росатом, Росенергоатом і Ростехнагляд є безпосередніми учасниками російських окупаційних сил і мають нести відповідальність на рівні з військовими рф.

Наостанок Петро Котін наголосив, що ЗАЕС відповідно до вітчизняних та українських норм і правил має повернутися під повний контроль України, українського оператора – Енергоатома і регулятора.

І закликав рішуче виступити єдиним фронтом та докласти всіх можливих зусиль для звільнення станції з-під російської окупації.

#новини_компанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚛️ Українська делегація провела зустріч
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/69968-migratsijna-sluzhba-ukraini-prosit-vropejski.html