Войти

❗️ Енергоатом проводить протиаварійні тренування на об‘єктах ядерної енергетики

❗️ Енергоатом проводить протиаварійні тренування на об‘єктах ядерної енергетики

Задля відпрацювання дій, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на атомній станції під час позаштатної ситуації в умовах воєнного часу, ДП «НАЕК «Енергоатом» проводить протиаварійні тренування.

Сьогодні, 14 вересня 2022 року, загальностанційне протиаварійне тренування за умовним сценарієм «Комунальна аварія, яка викликана надзвичайною ситуацією воєнного характеру та призвела до втрати живлення власних потреб енергоблока №1 і відмови обладнання на атомній станції» розпочалось на Хмельницькій АЕС.

Основне завдання цього тренування – відпрацювати порядок дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС і проінспектувати готовність всіх служб та органів влади, які будуть задіяні в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Для цього відпрацьовується взаємодія підрозділів НАЕК «Енергоатом», органів влади та служб цивільного захисту з аварійного реагування, перевіряється працездатність обладнання і систем, які можуть бути задіяні для ліквідації наслідків аварії, а також робиться прогноз шляхів її перебігу, зокрема можливої зміни радіаційної обстановки в регіоні.

Відпрацьовуючи УМОВНИЙ СЦЕНАРІЙ, аварійні бригади ремонтного персоналу мають ліквідувати наслідки комунальної аварії на Хмельницькій АЕС, зокрема від резервних дизель-генераторів відновити живлення систем безпеки, забезпечивши охолодження реакторних установок та басейнів витримки. Це допомагає запобігти переростанню аварії в позапроєктну та призупинити подальший викид радіоактивних речовин.

Крім того, в межах тренування відпрацьовується взаємодія між органами влади і силами цивільного захисту під час організації та реалізації заходів із захисту населення та територій, зокрема:
🔹 оповіщення населення про загрозу та виникнення радіаційної аварії,
🔹 рекомендації щодо евакуації мешканців постраждалих регіонів,
🔹 ефективні алгоритми та логістика такої евакуації,
🔹 йодна профілактика та надання медичної допомоги постраждалим,
🔹 дезактивація забруднених територій,
🔹 задіяння додаткових сил, засобів і ресурсів ДП «НАЕК «Енергоатом» та інших підприємств й організацій для ліквідації наслідків,
🔹 залучення допомоги міжнародних партнерів України тощо.

#НовиниКомпанії #ХАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6742-energoatom-provodit-protiavarijni-trenuvannja-na.html