Войти

Як виправити помилку: у Великобританії обговорюють санкції проти Parimatch

Як виправити помилку: у Великобританії обговорюють санкції проти Parimatch

Британські ЗМІ активно обговорюють зняття помилково накладених санкцій на російського бізнесмена Олега Тінькова, згадуючи українську компанію Parimatch.
Як відомо, Велика Британія визнала, що санкції проти Тінькова, який засудив російську агресію, продав акції "Тінькофф Банку" та вийшов з російського громадянства, були накладені несправедливо. І нехай і через рік, але обмеження було зняте.

Натомість в Україні влада ввела санкції проти компанії Parimatch, не пояснивши причини. І лише після втручання президента, який відреагував на петицію, підписану 25 тисячами громадян України, Кабміну було доручено розібратися у цій ситуації.

Західні журналісти зазначають, що Україні вже довелося знімати несправедливо накладені санкції зі 108 випадкових людей, яких було помилково внесено до санкційного списку «злодіїв у законі».

Відомий адвокат Ростислав Кравець вважає, що хоча санкції і є ефективним інструментом, механізм їхнього введення сирий і потребує доопрацювання. А такі помилки коштуватимуть державі грошей, адже обов'язково будуть оскаржені у судах.

Зрештою, якщо Велика Британія визнає свої помилки, чому не може Україна?

Україна Online | Підписатись
Як виправити помилку: у Великобританії
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/62277-rumunija-navchatime-ukrainskih-pilotiv-na.html