Войти

‼️ Світ потребує того, щоб представники МАГАТЕ змусили рф до демілітаризації території ЗАЕС і повернення повного контролю Україні, – Володимир Зеленський

‼️ Світ потребує того, щоб представники МАГАТЕ змусили рф до демілітаризації території ЗАЕС і повернення повного контролю Україні, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський
нагадав, що місія МАГАТЕ, яка побувала на Запорізькій АЕС, представила документальний підсумок своєї роботи. «У звіті відзначається присутність російської військової техніки на території АЕС, акцентовано тиск на наших атомників і є чіткі посилання на російську військову окупацію. Це добре», – сказав він у відеозверненні.

«Щодо пропозиції генерального директора МАГАТЕ Гроссі створити зону захисту на станції, то треба дивитися на конкретний зміст такого інструменту: що саме може бути захистом, – зауважив Президент. – Якщо зміст цієї пропозиції полягає в демілітаризації території АЕС – а це логічно, бо саме російська військова присутність поставила Запорізьку станцію на межу радіаційної катастрофи, – то ми можемо підтримати таку демілітаризовану зону захисту».

За словами Володимира Зеленського, відчувається, що сучасні міжнародні організації потребують значно ширшого мандату на свої дії. «Я вважаю, що світ не просто заслуговує, а потребує того, щоб представники МАГАТЕ змусили росію до демілітаризації території АЕС і повернення повного контролю Україні», – зазначив він.

«Якщо росія поставила світ на межу радіаційної катастрофи, значить, у світу мають бути відповідні засоби, щоб поставити росію в умови, коли держава-терорист буде змушена припинити терор», – наголосив Глава держави.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5800-teritorija-navkolo-zaporizkoi-aes.html