Войти

📈 Атомна промисловість Китаю може прискорити плани розширення

📈 Атомна промисловість Китаю може прискорити плани розширення

Ціль будувати 6–8 реакторів на рік може бути збільшена до десяти – Асоціація ядерної енергії Китаю виступає за впровадження більшої кількості ядерної енергії на території країни, повідомляє Bloomberg.

До 2021 року в країні працював 51 реактор, що зробило Китай третім за величиною оператором після США та Франції. Але частка ядерної енергетики в балансі країни становить лише 5% і незначну частку від кількості вугільної та газової енергії.

Асоціація заявила, що ядерним амбіціям Китаю допоможе внутрішня виробнича база, яка може постачати 90% компонентів, що використовуються в новітніх реакторах третього покоління, а також малих модульних реакторах.

Як і багато інших країн, Китай намагається уникнути дефіциту електроенергії, спричиненого екстремальною погодою та високими цінами.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-06/china-s-nuclear-industry-says-it-can-accelerate-expansion-plans">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-06/china-s-nuclear-industry-says-it-can-accelerate-expansion-plans

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📈 Атомна промисловість Китаю може
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5759-mi-obdnali-svit-navkolo-nashoi.html