Войти

🇲🇽 У Мексиці розглядають можливість розширення атомної енергетики

🇲🇽 У Мексиці розглядають можливість розширення атомної енергетики

Після продовження експлуатації двох енергоблоків на АЕС Лагуна Верде, в країні розглядають можливість подвоєння потужностей атомної енергетики. Наразі АЕС забезпечує 3-4% електроенергії в Мексиці, тоді як частка газу становить 63%, нафти – 10%.

Закон про перехід до чистої енергетики визначає, що до 2024-го року 35% електроенергії має надходити із чистих джерел, з 2033 року – 39,9%, а з 2050-го – 50%.

Згідно з прогнозами звіту Міністерства енергетики, атомна електростанція продовжить виробляти поточні 11,8 ГВт-год електроенергії на рік до 2028 року, а з 2031-го цей показник має збільшитись більш ніж удвічі, до 23,5 ГВт-год. Це передбачає будівництво нових ядерних об'єктів і поруч з уже наявними двома блоками Лагуна Верде, і в інших місцях.

У Мексиці вже давно ведуться дискусії щодо розширення ядерної енергетики без твердих політичних зобов’язань. Нещодавно, у 2019 році, було запропоновано побудувати два нові реактори в Лагуна Верде та ще два – на узбережжі Тихого океану.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Mexican-nuclear-cleared-to-run-in-2050s">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Mexican-nuclear-cleared-to-run-in-2050s

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇲🇽 У Мексиці розглядають можливість
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5439-v-s-rizko-vidreaguvali.html