Войти

💨 Європейські країни збираються збільшити виробництво вітрової енергії, щоб позбутися залежності від рф

💨 Європейські країни збираються збільшити виробництво вітрової енергії, щоб позбутися залежності від рф

Фінляндія, Швеція, Естонія, Латвія, Литва, Польща та Данія взяли на себе зобов’язання у сім разів наростити виробництво вітрової енергії, пише Euronews. Це один з кроків, спрямований на те, щоб Європа позбулася залежності від російського природного газу.

Планується, що зазначені країни до 2030 року збільшать виробництво вітрової енергії з менш ніж 3 ГВт до 20 ГВт. Згідно з планом, до 1700 нових морських вітрових турбін генеруватимуть стільки ж електроенергії, скільки виробляє майже 20 атомних електростанцій.

«Ми завжди будемо під загрозою, якщо будемо залежати від викопного палива, і тому ми повинні прискорити екологічний перехід», – сказала прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький
зазначив, що «немає енергетичної трансформації без енергетичної безпеки».

«Занадто довго низька ціна російського газу або дешевий російський газ, я б поставив це в лапках, була найважливішою цінністю для багатьох країн. А реальна ціна на дешевий газ сьогодні – це кров України»
, – сказав він.

https://www.euronews.com/2022/08/31/finland-sweden-estonia-latvia-lithuania-poland-and-denmark-pledge-wind-power-increase">https://www.euronews.com/2022/08/31/finland-sweden-estonia-latvia-lithuania-poland-and-denmark-pledge-wind-power-increase

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
💨 Європейські країни збираються збільшити
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5288-danija-ta-nimechchina-obdnali.html