Войти

🤝 Данія та Німеччина об’єднали зусилля для побудови «енергетичного острову»

🤝 Данія та Німеччина об’єднали зусилля для побудови «енергетичного острову»

Країни домовилися побудувати в Балтійському морі вітроенергетичний хаб «Енергетичний острів Борнхольм». Він стане значним кроком у процесі відмови Європи від залежності від російського газу, пише Bloomberg.

Проєкт матиме потужність понад 3 ГВт і її вистачить для 4,5 мільйонів домогосподарств, після того як він почне працювати в 2030 році. «Це вперше в Європі, коли дві країни співпрацюють у такому проєкті», – сказав міністр енергетики Німеччини Роберт Хабек.

«Потрібна велика довіра та бажання між двома країнами, щоб мати можливість взяти на плечі проєкт такого масштабу», – відзначив міністр енергетики Данії Дан Йоргенсен.

Після запуску «енергетичного острову», вартість якого оцінюють 9 млрд євро, інші країни Балтії та Польща матимуть можливість приєднатися до проєкту.

Роберт Хабек також зауважив, що вітроенергетичний хаб буде проходити поблизу великих трубопроводів, що направляють російський газ до Європи: «Але тепер це буде наша власна відновлювана енергетика, а не російський газ».

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-29/german-danish-wind-hub-in-baltic-will-help-replace-russian-gas">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-29/german-danish-wind-hub-in-baltic-will-help-replace-russian-gas

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🤝 Данія та Німеччина об’єднали
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5268-obmezhennja-tsin-na-rosijsku.html