Войти

☢️ У найближчі три доби вітер понесе радіацію на частину півдня України та південно-західні регіони росії в разі аварії на Запорізькій АЕС

☢️ У найближчі три доби вітер понесе радіацію на частину півдня України та південно-західні регіони росії в разі аварії на Запорізькій АЕС

Якщо на одному з енергоблоків ЗАЕС станеться тяжка аварія, то хмара розповсюдження радіації рухатиметься за вітром на південний схід у бік росії. Відповідний розрахунковий прогноз на найближчі три доби, 29–31 серпня 2022 року, зробили фахівці Держатомрегулювання України.

Напрямок руху вітру – південно-східний. Отже радіація пошириться на частину Запорізької, Херсонської та Луганської областей, а також повністю накриє Крим, Донецьку область і прилеглі регіони росії: Ростовську область, Краснодарський край та Ставропольський.

Вчиняючи акти ядерного тероризму, рф наражає на небезпеку щонайменше 15 млн власних громадян.

При радіаційній аварії населенню рекомендується обмежити перебування на відкритій місцевості без гострої потреби та ввести спеціальний режим роботи шкіл і дитячих садків.

До того ж існує необхідність проведення йодної профілактики. Калію йодид приймають одноразово після оповіщення від офіційних органів влади.

Дозування препарату для різних груп населення:

- діти до 1 місяця (немовлята й дітки на грудному вигодовуванні) – 16 мг,

- діти від 1 місяця до 3 років – 32 мг,

- діти від трьох до 12 років – 62,5 мг,

- підлітки від 13-ти до 18 років, дорослі до 40 років, вагітні та матері, які годують грудьми, – 125 мг.

Особам віком від 40 років йодид калію не призначають.

Також рекомендовано провести герметизацію приміщень (вікон, дверей), відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димоходи тощо; організувати на входах до приміщень санітарні бар’єри, що включають зняття верхнього одягу та перевзування.

Крім того, на потенційно небезпечних територіях рекомендується вжити заходів з герметизації та упаковки продуктів харчування, води, білизни, документів і цінних речей, обмежити лісокористування та не порушувати заборону на полювання і рибну ловлю в місцевих водоймах.

Для запобігання запиленню на відкритих місцевостях рекомендовано проведення дезактивації територій, а також введення спеціальних обмежень для автотранспорту щодо виїзду на узбіччя, руху по дорогах без жорсткого покриття.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
☢️ У найближчі три доби
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4459-sogodni-den-pamjati-zahisnikiv.html
виктор
виктор 21 сентября 2022 06:51
вы шо прыдуркы я сам родом з никополя вас чим там накачалы зомбикы не стриляйте по энергодару и не буде вам прылетки