Войти

⚛️ В галузі атомної енергетики відбулася чергова знакова подія, і це відзначили міжнародні профільні ЗМІ

⚛️ В галузі атомної енергетики відбулася чергова знакова подія, і це відзначили міжнародні профільні ЗМІ

Зокрема, галузеве видання World Nuclear News повідомляє, що компанія Rolls-Royce SMR підписала меморандуми про взаєморозуміння задля вивчення можливості розміщення своїх малих модульних реакторів (ММР) у Фінляндії та Швеції, а також для допомоги у повоєнному відновленні України.

Так, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного з ДП «НАЕК «Енергоатом» 20 березня 2023 року, Rolls-Royce SMR бере на себе зобов'язання підтримати відновлення нашої країни завдяки розгортанню установки ММР, «здатної виробляти достатню кількість безвуглецевої електроенергії, щоб забезпечити електроенергією один мільйон будинків протягом понад 60 років».

Підписані документи знаменують новий етап у розвитку технологій малих модульних реакторів, і Україна вже серед передових держав, які планують впровадження ММР для продукування чистої безвуглецевої енергії майбутнього!

world-nuclear-news.org/Articles/Finland,-Sweden-and-Ukraine-consider-Rolls-Royce-S">world-nuclear-news.org/Articles/Finland,-Sweden-and-Ukraine-consider-Rolls-Royce-S

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/37123-nesmotrja-na-order-na-arest.html