Войти

За ініціативи СБУ запроваджено санкції проти 200 російських компаній, які намагаються «забрати» в України Запорізьку АЕС

За ініціативи СБУ запроваджено санкції проти 200 російських компаній, які намагаються «забрати» в України Запорізьку АЕС

Президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу СБУ та ввів у дію рішення РНБО України про запровадження економічних санкцій щодо російської корпорації «Росатом» та 199 компаній, що входять в структуру цієї корпорації.

Обмежувальні заходи діятимуть протягом наступних 50 років і стосуватимуться усіх фінансово-економічних операції даних установ.

Як свідчать матеріали української спецслужби, компанії ДК «Росатом» залучені до «відчуження» Запорізької атомної електростанції на користь країни-агресора.

Зокрема, в СБУ є докази, які свідчать, що співробітники ДК «Росатом» та супутніх компаній корпорації :

▪️ взяли на себе контроль над технологічними та управлінськими процесами на ЗАЕС;
▪️ сприяють підключенню атомної електростанції до російської енергетичної системи;
▪️ намагаються легалізувати роботу ЗАЕС на рф за рахунок створення фейкових російських компаній: АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» та ФГУП «Запорожская АЭС», що включені в структуру ДК «Росатом».

Нагадаємо, що російські окупаційні угруповання здійснили силове захоплення Запорізької АЕС у березні 2022 року.

СБУ системно документує і викриває злочини рашистів і здійснює комплекс заходів для їх притягнення до відповідальності.

Зокрема, за поданням СБУ у 2022 році Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до генерального директора ДК «Росатом» Лихачова Олексія Євгеновича.

Пропозиції щодо застосування санкцій надавали співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ.
За ініціативи СБУ запроваджено санкції
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/30048-kompanii-zheny-medvedchuka-oksany-marchenko.html