Войти

⚛️ Ядерні погрози рф є неприйнятними і суперечать міжнародному праву, – глава МЗС Австрії

⚛️ Ядерні погрози рф є неприйнятними і суперечать міжнародному праву, – глава МЗС Австрії

Керівник відомства Александер Шалленберг у заяві з нагоди другої річниці чинності Договору про заборону ядерної зброї розкритикував керівництво рф за ядерний шантаж.

«Погрози застосування ядерної зброї надзвичайно небезпечні. Вони не тільки абсолютно морально неприйнятні – вони також знижують поріг стримування для інших і явно порушують міжнародне право. Немає альтернативи ядерному роззброєнню, тому що поки існує ця жахлива зброя, вона становить загрозу для всіх нас. Ми повинні знищити її, перш ніж вона знищить нас», – зазначається в заяві глави МЗС Австрії.

В усіх державах, які мають ядерну зброю, вона модернізується, і це вказує на нову гонку ядерних озброєнь, з більшою кількістю гравців, ніж під час холодної війни, а тому набагато небезпечнішу.

«Небезпека ядерної ескалації – навмисної чи випадкової – є вищою, ніж вона була протягом тривалого часу. Настав час раз і назавжди розвіяти небезпечний міф про те, що ядерна зброя створює безпеку, навіть якщо вона призначена для стримування. Вона є ризиком для всіх нас і не знає кордонів», – сказав Шалленберг.

Він додав, що Договір про заборону ядерної зброї створює правову основу і вказує політичний шлях як можливий вихід з ситуації.

bmeia.gv.at/ministerium/presse/aktuelles/2023/01/schallenberg-drohungen-mit-nuklearwaffen-sind-brandgefaehrlich-moralisch-inakzeptabel-und-voelkerrechtswidrig">bmeia.gv.at/ministerium/presse/aktuelles/2023/01/schallenberg-drohungen-mit-nuklearwaffen-sind-brandgefaehrlich-moralisch-inakzeptabel-und-voelkerrechtswidrig

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚛️ Ядерні погрози рф є
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/27970-prezident-podpisal-zakon-no8271-ob.html