Войти

⚡️ Моніторинг ситуації навколо ЗАЕС: на базі Енергоатома створили кризовий штаб, – Герман Галущенко

⚡️ Моніторинг ситуації навколо ЗАЕС: на базі Енергоатома створили кризовий штаб, – Герман Галущенко

Під час візиту до Запоріжжя 17 серпня 2022 року міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив про створення кризового штабу на базі ДП «НАЕК «Енергоатом». До штабу увійшли представники різних міністерств, структур та відомств, які можуть бути задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із ЗАЕС, повідомляє Укрінформ.

«Ми створили кризовий штаб на базі Енергоатома. Є відповідні процедури, як він функціонує. До цього штабу залучено широке коло міністерств, відомств, установ, там відбувається повна координація. Він працює 24/7, і в режимі онлайн ми моніторимо ситуацію навколо ЗАЕС», – сказав Герман Галущенко.

Відвідав Запоріжжя і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Мета візиту – проінспектувати роботу всіх служб, сил і засобів, які відповідають за радіохімічний, біологічний і ядерний контроль. За словами очільника МВС, допоки станція перебуватиме під контролем російських військ, існуватиме небезпека в навколишніх районах.

«Нагадаю, це найбільша атомна станція в Європі. Небезпека від будь-якого інциденту тут в багато разів збільшена», – сказав Монастирський.

Міністр МВС також нагадав, що росія є країною-терористом та вся відповідальність за те, що відбувається на станції, за будь-який сценарій, який розгортається там, нині лежить на рф, «а ми маємо готуватися до різних сценаріїв, які можливі у зв’язку з цим».

Міністри проінспектували роботу пункту деконтамінації та ознайомилися з можливостями спеціальної машини радіаційної та хімічної розвідки важкого типу, призначеної для моніторингу хімічного та радіаційного забруднення довкілля.

Цей автомобіль оснащений найсучаснішими приладами, необхідними для оперативного проведення такого моніторингу й аналізу розвідки у радіусі 10 кілометрів, засобами для забору проб та ідентифікації невідомих хімічних сполук, а також засобами індивідуального захисту й системою супутникового зв’язку, яка забезпечує підключення до високошвидкісного інтернету Starlink.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Моніторинг ситуації навколо ЗАЕС:
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/2409-zahoplena-kahovska-ges-pratsju.html