Войти

⚠️⚠️⚠️ МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним відвідуванням тимчасово окупованої Запорізької АЕС російським високопосадовцем

⚠️⚠️⚠️ МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним відвідуванням тимчасово окупованої Запорізької АЕС російським високопосадовцем

Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву щодо незаконного в’їзду чиновника адміністрації президента рф сергія кирієнка на тимчасово окуповану територію Запорізької області, а також його перебування на українському ядерному об’єкті – Запорізькій АЕС.

«Такі протиправні дії посадовців держави-агресора є черговим грубим порушенням міжнародного права та законодавства України. Цей крок кремля також демонструє повне ігнорування ним вимог трьох резолюцій Ради керуючих МАГАТЕ, які вимагають, щоб росія негайно вивела своїх військовослужбовців та інший персонал із Запорізької атомної електростанції, щоб українські компетентні установи могли відновити повний контроль над станцією та забезпечити ядерну і фізичну безпеку під час її експлуатації», – заявили в МЗС України.

У відомстві додали, що розраховують на дієві та ефективні зусилля держав – членів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) і його Генерального директора Рафаеля Гроссі у протидії злочинам рф стосовно ядерних об’єктів України та цинічному нехтуванню діючих норм ядерної безпеки і захищеності.

Крім того, МЗС України закликало прискорити запровадження дієвих механізмів реагування на безупинні злочинні дії рф стосовно ядерних об’єктів в Україні, включаючи розширення санкцій проти російської державної корпорації «Росатом», афілійованих із нею компаній та інституцій, а також інших ключових гравців атомної енергетики росії.

«Окремо наголошуємо на нагальності опрацювання механізмів повного припинення співробітництва з рф у сфері ядерних технологій, а також обмеження прав і привілеїв російської федерації в МАГАТЕ», – зазначається в заяві МЗС України.

mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-novih-protipravnih-dij-rosiyi-stosovno-zaporizkoyi-atomnoyi-elektrostanciyi">mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-novih-protipravnih-dij-rosiyi-stosovno-zaporizkoyi-atomnoyi-elektrostanciyi

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️⚠️⚠️ МЗС України висловило рішучий
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/23835-navi-i-akkordbank-otpravili-na.html