Войти

‼️ Енергетичний терор росії повинен зазнати поразки в усіх формах, – Володимир Зеленський

‼️ Енергетичний терор росії повинен зазнати поразки в усіх формах, – Володимир Зеленський

Президент України наголосив на тому, що деструктивні дії росії проти критичної інфраструктури в Україні чи проти підводних кабелів та газопроводів в Європі, а також спроби рф дестабілізувати ринки газу та нафти або атомної енергетики мають отримувати потужні відповіді від усієї Європи.

Тож, за словами президента, вкрай корисною є ідея обмеження ціни на російський енергетичний експорт:

«Що сильнішим буде такий інструмент і що нижчими прайс-кепи, тим більше стійкості буде у глобального енергоринку. Я закликаю вас узгодити дієві прайс-кепи і на нафту, і на нафтопродукти та газ із росії. Ці прайс-кепи мають бути такими, щоб держава-терорист точно була позбавлена можливості фінансувати війну за рахунок глобального ринку», – заявив глава української держави, виступаючи на засіданні Європейської Ради.

Володимир Зеленський повідомив, що фінальною метою усієї енергостратегії Європи має бути повна незалежність європейського континенту від брудних російських енергоресурсів.

Президент України зазначив, що в межах цієї перспективи наша держава зможе стати новим надійним та великим постачальником зелених енергоресурсів для усієї Європи.

president.gov.ua/news/makrofinansova-pidtrimka-ukrayini-ta-posilennya-sankcij-yes-79889">president.gov.ua/news/makrofinansova-pidtrimka-ukrayini-ta-posilennya-sankcij-yes-79889

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
‼️ Енергетичний терор росії повинен
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21648-ukraina-smozhet-vyjti-na-rubezhi.html