Войти

За рік Президентства в Енергетичному Співтоваристві нам вдалось об’єднати всіх партнерів навколо викликів в енергетиці, спричинених діями росії, – Герман Галущенко

За рік Президентства в Енергетичному Співтоваристві нам вдалось об’єднати всіх партнерів навколо викликів в енергетиці, спричинених діями росії, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України підбив підсумки свого річного головування в Енергетичному співтоваристві.

«Рік тому ми визначили три основні цілі нашого головування: інтеграція енергосистем та ринків, енергетична безпека і солідарність, зелений перехід», – зазначив Герман Галущенко на засіданні Ради міністрів Енергетичного співтовариства.

Він зауважив, що з огляду на виклики, цілі були визначені вірно. Попри війну організація не зупиняла своєї роботи, змогла реалізувати завдання та досягти прогресу за всіма трьома запланованими завданнями.

Міністр подякував за постійний та щоденний контакт з усіма членами Співтовариства, Єврокомісаром з енергетики Кадрі Сімсон, директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковським.

«У перший місяць широкомасштабної агресії ми домоглися синхронізації української енергосистеми з європейською, а до цього – забезпечили 21 день її стабільної роботи в ізольованому режимі, під час бойових дій. Жодна країна світу не проходила таких випробувань», – заявив Герман Галущенко.

Очільник українського енергетичного відомства додав, що Співтовариству вдалося втримати енергетичні ринки в Україні, які зазнали суттєвого удару внаслідок руйнування, окупації та падіння споживання. Крім того, організація постійно працює задля постачання енергетичному сектору України критично необхідного обладнання для ремонтів і відновлення після постійних варварських атак з боку російських терористів:

«На сьогодні за координації Секретаріату Енергетичного співтовариства ми вже отримали близько 840 тонн обладнання і матеріалів, але буде ще більше. І найважливіше – Україна змінила світ у ставленні до енергетики. Рішення, які неможливо було уявити раніше, ухвалюються пакетами. І Україна, в постійних консультаціях із нашими колегами, активно бере участь в ініціюванні та розширенні ухвалених санкцій. І ми не зупинимося».

Герман Галущенко подякував партнерам за солідарність і об’єднання навколо викликів в енергетиці, спричинених діями росії.

«Ми вистояли і будемо тримати наш енергетичний фронт далі, без жодних шансів для російських терористів. Спільно з нашими міжнародними партнерами і друзями. Спільно з Енергетичним співтовариством, яке я мав честь очолювати протягом цього року», – запевнив він.

facebook.com/german.galushchenko/posts/pfbid02Q9auuaaaKEWzJS85ecn7piVCHwvVQu68YK64NjqABsz9KAMkPTrsPrmSLr7Y9TuHl">facebook.com/german.galushchenko/posts/pfbid02Q9auuaaaKEWzJS85ecn7piVCHwvVQu68YK64NjqABsz9KAMkPTrsPrmSLr7Y9TuHl

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
За рік Президентства в Енергетичному
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21637-v-belorusskoj-armii-nachata-vnezapnaja.html