Войти

⚡️ Критична ситуація з енергопостачанням на Одещині потребує посилення міжнародної допомоги, – Герман Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+

⚡️ Критична ситуація з енергопостачанням на Одещині потребує посилення міжнародної допомоги, – Герман Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+

Міністр енергетики України
взяв участь у засіданні Координаційної групи з енергетики G7+, до якої входять представники країн «Групи семи», а також Європейського Союзу, Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Словаччини та ЄБРР, Світового банку і Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

Засідання пройшло під головуванням Джеффрі Паєтта, заступника Державного секретаря США і координатора зусиль країн G7 з допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російських терористичних атак.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною. російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Проводяться відновлювальні роботи, щоб стабілізувати електропостачання. Працюємо для підвищення потужності атомної генерації, аби скоротити дефіцит в енергосистемі», – наголосив Герман Галущенко.

Міністр підкреслив, що останні російські атаки, зокрема обстріли дронами об’єктів енергетичної інфраструктури на Одещині, а також артилерійські обстріли енергетичного підприємства на Херсонщині, призвели не тільки до припинення електропостачання мільйонам українців, але і до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

«Ми вже отримуємо допомогу від наших міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання. Водночас щоразу після нових атак потреби знову зростають. Наша мета – не тільки оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, але і сформувати запас устаткування, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб’єкти після наступних обстрілів», – підкреслив очільник енергетичного відомства.

Герман Галущенко підкреслив проактивну позицію Міненерго в координаційній роботі з міжнародними партнерами, установами, компаніями й організаціями у залученні допомоги українським генеруючим компаніям, операторам систем розподілу та передачі, газотранспортної системи, підземних газових сховищ і газорозподільчих мереж, газо- та вуглевидобувних підприємств.

Учасники засідання підтвердили готовність і надалі надавати підтримку українському енергосектору. Зокрема, США планують найближчим часом доправити велику партію з обладнанням для українських енергетичних компаній.

mev.gov.ua/novyna/krytychna-sytuatsiya-z-enerhopostachannyam-na-odeshchyni-potrebuye-posylennya-mizhnarodnoyi">mev.gov.ua/novyna/krytychna-sytuatsiya-z-enerhopostachannyam-na-odeshchyni-potrebuye-posylennya-mizhnarodnoyi

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Критична ситуація з енергопостачанням
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21585-kosovo-ofitsialno-podast-zajavku-na.html