Войти

👨‍🔬 Вчені зі США оголосили про «прорив» у термоядерній енергетиці

👨‍🔬 Вчені зі США оголосили про «прорив» у термоядерній енергетиці

Їм вдалося вперше створити реакцію термоядерного синтезу, яка забезпечила чистий приріст енергії – коли вироблено більше, ніж спожито.

Це відкриття називають важливою віхою в довгих та багатомільярдних пошуках розробки технології, яка забезпечує необмежену, дешеву та чисту електроенергію.

Метою досліджень термоядерного синтезу є повторення ядерної реакції, завдяки якій на Сонці створюється енергія. Це «святий Грааль» безвуглецевої енергії, за якою вчені женуться з 1950-х років. До комерційного використання ще дуже далеко, проте відкриття може дати поштовх для масштабних інвестицій з боку уряду США.

Наука про ядерний синтез спирається на зіштовхування двох атомів разом на неймовірно високих швидкостях і перетворення енергії цієї реакції в електроенергію, яка може живити будинки та офіси без викидів вуглецю у повітря чи скидання радіоактивних відходів у довкілля.

Протягом десятиліть вчені експериментували з реакціями термоядерного синтезу, але досі їм не вдавалося створити таку, за якої б вироблялося більше енергії, ніж споживається.

washingtonpost.com/business/2022/12/11/fusion-nuclear-energy-breakthrough">washingtonpost.com/business/2022/12/11/fusion-nuclear-energy-breakthrough

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
👨‍🔬 Вчені зі США оголосили
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21567-tem-vremenem-russkaja-propagandistka-skabeeva.html