Войти

⚡️ Вчора, 8 грудня 2022 року, Рада ЄС ухвалила директиву щодо підвищення стійкості критично важливих об'єктів Євросоюзу

⚡️ Вчора, 8 грудня 2022 року, Рада ЄС ухвалила директиву щодо підвищення стійкості критично важливих об'єктів Євросоюзу

«Рада затвердила директиву та рекомендацію, спрямовані на зниження вразливості й підвищення стійкості критично важливих об'єктів», – зазначається в комюніке, опублікованому в Брюсселі.

«Упродовж останніх місяців ми зазнавали гібридних атак і відчували наслідки зміни клімату. Виклики, з якими ми стикаємося, найімовірніше, лише посиляться», – заявив міністр внутрішніх справ Чехії, яка зараз головує в Раді ЄС, Віт Ракушан.

За його словами, в Євросоюзі мають бути впевнені, що суспільства та промисловість країн-членів «готові протистояти будь-яким порушенням нашої безпеки та нашої економіки, і щоб у разі стихійного лиха ми могли швидко відреагувати».

Критично важливі об'єкти, пояснюють у Раді ЄС, – це «об'єкти, що надають основні послуги, які мають вирішальне значення для підтримки життєво важливих соціальних функцій, економічної діяльності, громадської охорони здоров'я і безпеки, а також для захисту довкілля».

Такі об'єкти, йдеться в ухваленій директиві, мають запобігати гібридним атакам, стихійним лихам, терористичним загрозам і надзвичайним ситуаціям у сфері громадської охорони здоров'я, «захищати від них, реагувати на них, долати їх і відновлюватися після них».

Коментуючи важливість ухваленого Радою ЄС рішення, міністр енергетики Герман Галущенко зазначив: це є сигналом, що «ЄС робить висновки і готується до протидії російським гібридним атакам. Наша спільна мета – стійка енергетична інфраструктура Європи та України».

consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/12/08/eu-resilience-council-adopts-a-directive-to-strengthen-the-resilience-of-critical-entities">consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/12/08/eu-resilience-council-adopts-a-directive-to-strengthen-the-resilience-of-critical-entities

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Вчора, 8 грудня 2022
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21161-primerno-30-territorii-ukrainy-zagrjazneno.html