Войти

🇯🇵 Японія розгляне можливість експлуатації деяких ядерних реакторів після нинішнього 60-річного ліміту, оскільки країна все більше зосереджується на атомній енергетиці як вирішенні поточного тиску на

🇯🇵 Японія розгляне можливість експлуатації деяких ядерних реакторів після нинішнього 60-річного ліміту, оскільки країна все більше зосереджується на атомній енергетиці як вирішенні поточного тиску на енергопостачання, інформує Bloomberg.

Влада Японії прагне позбутись тенденцій, які гальмують перезапуск реакторів. Їхню експлуатацію часто зупиняють на роки, поки ядерний наглядовий орган здійснює відповідні інспекції для продовження терміну роботи, або через юридичну тяганину.

Залежна від імпорту країна цього року зіткнулася з дорожчими цінами на викопне паливо внаслідок російського вторгнення в Україну та через слабку єну, а її розтягнута енергосистема зазнала сильного тиску.

У серпні прем’єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що уряд також вивчатиме розробку та будівництво нових реакторів, а також планує перезапустити ще сім неактивних реакторів наступного літа. Пропозиції міністерства торгівлі передбачають будівництво нових ядерних реакторів наступного покоління на майданчиках, де існуючі блоки будуть виведені з експлуатації.

bloomberg.com/news/articles/2022-11-28/japan-studies-plan-to-extend-life-of-60-year-old-nuclear-plants">bloomberg.com/news/articles/2022-11-28/japan-studies-plan-to-extend-life-of-60-year-old-nuclear-plants

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇯🇵 Японія розгляне можливість експлуатації
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/19417-talija-planu-zastosuvati-v.html