Войти

💨 Австрія та німецький регіон Баварія розглядають можливість імпорту зрідженого природного газу (LNG) через термінал у Хорватії

💨 Австрія та німецький регіон Баварія розглядають можливість імпорту зрідженого природного газу (LNG) через термінал у Хорватії. Про це заявили канцлер Австрії Карл Негаммер, прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер та прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович під час візиту на хорватський LNG-термінал на острові Крк, повідомляє Jutarinji List.

Прем’єр Хорватії зазначив, що його країна разом з Австрією та Німеччиною збираються створити спільний орган для визначення подальших моделей співпраці та будівництва газопроводу з Хорватії.

Своєю чергою очільники австрійського та баварського урядів підтвердили свою готовність добиватися співфінансування цього проєкту Європейською комісією.

Нагадаємо, влітку 2022 року уряд Хорватії ухвалив рішення про збільшення імпортної потужності термінала з 2,9 до 6,1 млрд куб. м газу. Це вдвічі більше, ніж потрібно самій Хорватії, надлишок хочуть експортувати на північ.

bit.ly/3F2qJXE">bit.ly/3F2qJXE

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
💨 Австрія та німецький регіон
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/19259-rolls-royce-zaklika-vladu-britanii.html