Войти

🇫🇷 Поступове відновлення атомної енергетики у Франції може зменшити попит на ЗПГ у Європі

🇫🇷 Поступове відновлення атомної енергетики у Франції може зменшити попит на ЗПГ у Європі

Зменшення виробництва ядерної енергії змусило Францію наростити імпорт зрідженого природного газу (ЗПГ) більше за інших великих покупців у 2022 році, що сприяло досягненню рекордно високих світових цін на газ.

Але нині у Франції спостерігається повільне відновлення виробництва ядерної енергії, яка потенційно допомагає зменшити потребу країни в газі у 2023 році, переконаний оглядач Reuters Гевін Магуайр.

У свою чергу, зниження попиту на ЗПГ з боку Франції взимку може допомогти зменшити напругу на європейських енергетичних ринках. Крім того, відновлення ядерної енергетики Франції з низьким рівнем викидів також може нагадувати решті Європи про переваги різноманітної системи енергопостачання, яка менше залежить від імпорту викопного палива від ненадійних торгових партнерів.

Попри певне падіння виробництва ядерної енергії у серпні подальше відновлення в майбутньому може підвищити загальне постачання електроенергії до рівня початку 2022 року та сигналізувати про початок уповільнення закупівель ЗПГ у Франції, констатує автор.

Крім того, у зв’язку з тим, що європейська важка промисловість вже працює над тим, щоб зменшити значні рахунки за електроенергію, поєднання більшої кількості ядерної енергії та зменшення імпорту ЗПГ у Франції може розпочати новий етап у відновленні Європи після спричиненого росією шоку на енергетичному ринку, резюмує Гевін Магуайр.

reuters.com/markets/commodities/frances-muted-nuclear-recovery-can-cool-europes-lng-demand-2022-11-17">reuters.com/markets/commodities/frances-muted-nuclear-recovery-can-cool-europes-lng-demand-2022-11-17

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇫🇷 Поступове відновлення атомної енергетики
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18905-bazhaju-zdorovja-shanovni-ukraintsi.html