Войти

❗️Важливо призупинити права і привілеї росії в межах МАГАТЕ та чітко вказати роль й відповідальність росатому в окупації ЗАЕС і плануванні атак на всі українські атомні об'єкти – про це заявив міністр

❗️Важливо призупинити права і привілеї росії в межах МАГАТЕ та чітко вказати роль й відповідальність росатому в окупації ЗАЕС і плануванні атак на всі українські атомні об'єкти – про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко на надзвичайному засіданні Міністрів енергетики ЄС.

Герман Галущенко зазначив, що російські ракети вразили об’єкти енергетичної інфраструктури, зокрема, теплову генерацію, а також вузлові підстанції. Обстріли мали вплив не лише на енергосистему України, але і сусідньої Молдови.

«Вчорашній удар мав тяжкі наслідки. Відбувся блекаут. Всі атомні електростанції України були знеструмлені. Це перший випадок, коли всі чотири українські АЕС були знеструмлені одночасно», – підкреслив Герман Галущенко.

Міністр енергетики наголосив, що світ ще ніколи не бачив, аби стільки блоків АЕС одночасно перебували в режимі блекауту: «Залишати такі атаки країни-терориста без відповіді – значить заохочувати росіян завдавати все більше і більше ударів».

Герман Галущенко закликав ЄС розробити список наджорстких заходів, які будуть застосовані автоматично, якщо цей російський терор триватиме і надалі, адже такі дії рф несуть загрозу не тільки Україні, але і всьому європейському континенту.

«Ці заходи повинні мати потужний стримуючий ефект і вводитися в дію у разі повторення таких масованих атак на українську цивільну інфраструктуру», наголосив він.

Герман Галущенко також підкреслив важливість призупинення прав і привілеїв росії в рамках МАГАТЕ. Крім того, потрібно чітко вказати роль і відповідальність росатому в окупації Запорізької АЕС і плануванні атак на всі українські атомні об'єкти.

Очільник Міненерго також закликав європейську спільноту переглянути співпрацю з російським атомним підприємством з точки зору енергетичної безпеки ЄС та не розпочинати нові проєкти з компанією та її дочірніми структурами.

facebook.com/minenergoUkraine/posts/pfbid0ywgFmhYvcsuj8DS5UEMX6NAodPEFpsKFW14oEnWrhvc2knhGVyPEhPTuL729TXqGl">facebook.com/minenergoUkraine/posts/pfbid0ywgFmhYvcsuj8DS5UEMX6NAodPEFpsKFW14oEnWrhvc2knhGVyPEhPTuL729TXqGl

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
❗️Важливо призупинити права і привілеї
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18804-kontrol-nad-zaes-neobhdno.html