Войти

🇮🇷 Іран почав збагачувати уран до 60% на майданчику Фордо

🇮🇷 Іран почав збагачувати уран до 60% на майданчику Фордо

Відповідне рішення Іран прийняв у відповідь на резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ з іранської ядерної програми, повідомляє Reuters. Відомо, що країна вже збагачує уран до 60% на інших своїх об’єктах (для виробництва зброї необхідне збагачення до 90%). Крім того, Тегеран почне будувати новий набір центрифуг на своїх ядерних об'єктах у Натанзі та Фордо.

Раніше Рада керуючих МАГАТЕ, до складу у якої входять представники з 35 країн, прийняла резолюцію, яка зобов’язує Іран терміново співпрацювати з агентством у розслідуванні слідів урану, виявлених на трьох незаявлених об’єктах. Так, у жовтні в МАГАТЕ заявили, що Іран збільшив запаси високозбагаченого урану на 6,7 кг порівняно з вересневими показниками, а також виступили з критикою на адресу Тегерана за недопущення інспекторів агентства на іранські ядерні об'єкти.

У червні Reuters повідомляло, що Іран продовжує нарощувати збагачення урану, готуючись до використання вдосконалених центрифуг IR-6 на заводі у Фордо, які можуть легко перемикатися між рівнями збагачення.

reut.rs/3GzlyQ3">reut.rs/3GzlyQ3

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇮🇷 Іран почав збагачувати уран
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/18436-frantsija-ne-vstiga-perezapustiti.html