Войти

❗️ Рада керуючих МАГАТЕ засуджує та не визнає спроби рф оголосити ЗАЕС своєю власністю

❗️ Рада керуючих МАГАТЕ засуджує та не визнає спроби рф оголосити ЗАЕС своєю власністю

«Рада керуючих засуджує та не визнає спроби російської федерації оголосити Запорізьку АЕС України своєю власністю та її спробу незаконної анексії української території, на якій розташована станція, і закликає російську федерацію негайно відмовитися від своїх безпідставних претензій на право власності на станцію», – йдеться в тексті документа, ухваленого 17 листопада.

Рада керуючих підкреслює важливість ядерної безпеки та фізичного захисту мирних ядерних установок і матеріалів за будь-яких обставин, зокрема під час збройного конфлікту.

Крім того, Рада керуючих МАГАТЕ заохочує держави-члени відповідати на запити України про допомогу, в тому числі шляхом надання необхідного обладнання через Агентство або на двосторонній основі.

Нагадаємо, Рада керуючих МАГАТЕ ухвалила третю резолюцію з моменту початку війни в Україні. За документ проголосували 24 країни, дві держави – Китай і росія – проголосували проти, сім – Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, Південна Африка і В'єтнам – утрималися, ще дві країни були відсутні під час голосування.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
❗️ Рада керуючих МАГАТЕ засуджує
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17915-ekologichna-spilnota-ukraini-b.html