Войти

⚡️ Україна здатна замістити чистою енергією брудне викопне паливо з росії та має величезний потенціал у низьковуглецевій енергетиці – Володимир Зеленський

⚡️ Україна здатна замістити чистою енергією брудне викопне паливо з росії та має величезний потенціал у низьковуглецевій енергетиці – Володимир Зеленський

Коли Україна відновить територіальну цілісність і гарантує надійний мир, наша держава стане потужним джерелом нового глобального розвитку, переконаний Президент України Володимир Зеленський.

«Україна здатна замістити чистою енергією брудне викопне паливо з росії. У нас величезний потенціал у низьковуглецевій енергетиці. Україна здатна стати ключовим партнером Європейського Союзу для цілей декарбонізації. Ми станемо одним з основних постачальників «зеленого» водню й «зеленої» електрики в ЄС», – підкреслив він, звертаючись до учасників Bloomberg New Economy Forum.

За його словами, кліматичні умови України, вільні площі, енергія сонця, енергія вітру дають змогу виробляти «зелену» електрику з дуже конкурентною собівартістю. Лише за три роки перед російським вторгненням у нас було збудовано 7 ГВт відновлюваної енергетики. Потенціал – у рази більший.

«Україна може виробляти десятки мільйонів тонн «зеленого» й дешевого аміаку. Плюс сильні позиції в біоенергетиці. Плюс потужна атомна енергетика й енергетична інфраструктура, яка об'єднана з енергомережею Євросоюзу», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив на тому, що наразі російський ракетний терор спрямований передусім на ці потужності. «Лише позавчора росія за день випустила майже сто ракет проти наших енергообʼєктів. Майже сто! Сьогодні – знову... Звичайно, втрати великі. Але це означає тільки те, що й відбудова буде масштабною», – підкреслив він.

president.gov.ua/news/sho-bilshe-form-teroru-vikoristaye-rosiya-v-cij-vijni-bilshe-79205">president.gov.ua/news/sho-bilshe-form-teroru-vikoristaye-rosiya-v-cij-vijni-bilshe-79205

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Україна здатна замістити чистою
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17783-avstralijskij-miljarder-vklada-500.html