Войти

⚠️⚠️⚠️ Міжнародна конференція з відновлення ядерної та радіаційної безпеки Запорізької АЕС відбудеться в січні 2023 р

⚠️⚠️⚠️ Міжнародна конференція з відновлення ядерної та радіаційної безпеки Запорізької АЕС відбудеться в січні 2023 р. у Варшаві

ДП «НАЕК «Енергоатом» розпочало підготовку до проведення міжнародної конференції «Запорізька АЕС: План відновлення ядерної та радіаційної безпеки / Zaporizhzhya NPP: Nuclear Safety Recovery Plan», що відбудеться 17 січня 2023 року в м. Варшава.

Головною метою конференції є обговорення проблем, ризиків та безпрецедентних викликів для глобальної безпеки через ситуацію на Запорізькій АЕС, що склалася внаслідок:

🔷 силового захоплення російськими військовими найбільшої в Європі атомної електростанції та тисяч тонн ядерного матеріалу, що там знаходиться;
🔷 використання цього фактору як інструмента залякування та ядерного шантажу України і всього світу;
🔷 порушення всіх чинних міжнародних норм і правил забезпечення ядерної та радіаційної безпеки під час захоплення і подальшого функціонування ЗАЕС як російської військової бази та об’єкта військових дій зі значною кількістю солдатів, озброєння, техніки і боєприпасів.

Під час конференції також розглядатимуться пропозиції щодо вдосконалення міжнародних механізмів захисту цивільних атомних об’єктів, посилення ролі, впливу та заходів реагування світового співтовариства і міжнародних організацій у випадках силового захоплення таких об’єктів та порушення ядерної та радіаційної безпеки і контролю за радіаційними матеріалами.

Очікується, що під час конференції буде розглянуто, а за її підсумками – ухвалено План відновлення ядерної та радіаційної безпеки на Запорізькій АЕС, який дозволить повернути станцію до нормальної безпечної роботи відповідно до міжнародних норм і правил.

#НовиниКомпанії #ЗАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️⚠️⚠️ Міжнародна конференція з відновлення
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17573-posol-polshi-pri-es-zajavil.html