Войти

🇬🇧 Британія анонсувала виділення £5 млн на відновлення енергосистеми України

🇬🇧 Британія анонсувала виділення £5 млн на відновлення енергосистеми України

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі оголосив про перший транш фінансування Великою Британією Фонду енергетичної підтримки України.

Сьогодні, 14 листопада, міністр закордонних справ Британії має підписати угоду з міністром енергетики України Германом Галущенком, разом із заступником директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Дірком Бушле, про переказ до Фонду енергетичної підтримки України Енергетичного співтовариства перших п'яти млн фунтів стерлінгів з виділених десяти.

«Ця підтримка допоможе із суттєвим ремонтом критично важливої енергетичної інфраструктури після російських атак, що тривають, а також відновить електропостачання домогосподарств і ключових об’єктів», — йдеться в заяві британського уряду.

Велика Британія наголосила, що наразі є найбільшим донором Фонду. Уряд також надасть спеціалізоване енергетичне обладнання для підтримки та функціонування критично важливої національної інфраструктури – пріоритетного запиту уряду України.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив: «росія намагається зламати нас, обстрілюючи енергетичну інфраструктуру, щоб залишити українців напередодні зими без тепла та світла. Сьогодні підтримка міжнародних партнерів важлива як ніколи».

Він додав, що допомога Британії дозволить закупити необхідне обладнання для енергетичних компаній, що складно зробити в рамках гуманітарної допомоги.

Приватний сектор також відіграє важливу роль у підтримці відбудови України. Тому міністр підприємництва та енергетики Грант Шеппс закликав промисловість країни розглянути питання про постачання аварійного енергетичного обладнання, такого, як генератори, трансформатори тощо.

gov.uk/government/news/uk-funding-to-help-repair-ukraines-damaged-energy-systems-and-get-power-back-to-ukrainian-people">gov.uk/government/news/uk-funding-to-help-repair-ukraines-damaged-energy-systems-and-get-power-back-to-ukrainian-people

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇬🇧 Британія анонсувала виділення £5
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17058-u-najholodnishi-dni-zimi.html