Войти

🇫🇷 Уряд Франції планує скоротити бюрократичну тяганину задля швидшого будівництва нових ядерних реакторів

🇫🇷 Уряд Франції планує скоротити бюрократичну тяганину задля швидшого будівництва нових ядерних реакторів

Франція розробила законопроєкт, покликаний спростити отримання дозволів, необхідних для будівництва нових атомних електростанцій. На тлі глобальної енергетичної кризи уряд країни прагне подвоїти національні ядерні та відновлювані джерела енергії.

«Цей виклик дійсно значний. Ми повинні діяти набагато швидше та рішучіше», – сказала міністр енергетики Агнес Паньє-Рунаше перед засіданням уряду.

Будівництво першого реактора наступного покоління EPR2 Франція хоче розпочати до травня 2027 року. Раніше президент країни Емманюель Макрон заявив про акцент на ядерну енергетику та прагнення побудувати щонайменше шість нових реакторів, щоб досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Енергетичний гігант EDF планує звести реактори на трьох наявних станціях – по два на АЕС Пенлі, АЕС Гравлін і АЕС Бюже. За оцінками французького кабінету міністрів, шість нових реакторних установок коштуватимуть 51,7 млрд євро.

reuters.com/world/europe/french-government-aims-cut-red-tape-new-nuclear-reactors-2022-11-02">reuters.com/world/europe/french-government-aims-cut-red-tape-new-nuclear-reactors-2022-11-02

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇫🇷 Уряд Франції планує скоротити
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15601-tut-vyjasnilos-chto-ni-odna.html