Войти

🤝 Високо цінуємо позицію G7 щодо необхідності виведення російських військ із ЗАЕС та її деокупації, – Герман Галущенко

🤝 Високо цінуємо позицію G7 щодо необхідності виведення російських військ із ЗАЕС та її деокупації, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко висловив подяку міністрам закордонних справ країн G7 за чітку позицію – що саме контроль росії над Запорізькою АЕС, який досі триває, становить загрозу для регіону і що безпосередня небезпека випливає з неконтрольованого доступу військ рф до ядерних матеріалів і установок в Україні.  

«Цінуємо вимогу щодо негайного повернення росією Україні, як законному суверенному власнику, повного контролю над Запорізькою атомною електростанцією, а також усіма ядерними об'єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України для забезпечення їх безпечної та надійної експлуатації», – зазначив Герман Галущенко під час зустрічі з послами країн Групи Семи в Україні.

Одним з основних питань зустрічі стала підготовка нашої держави до опалювального сезону. Зокрема, обговорили особливості розроблених сценаріїв цієї підготовки та проходження опалювального сезону залежно від розвитку подій на фронті.

Також йшлося про обсяг потреб в енергоносіях з урахуванням викликів та загроз, пов'язаних із війною росії проти України. Міністр подякував за готовність партнерів допомагати Україні у разі виникнення можливих кризових ситуацій.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/1485-rosijski-vijskovi-prodovzhujut-obstriljuvati-zaporizku.html