Войти

⚛️ Польща та США дійшли згоди щодо використання технологій Westinghouse

⚛️ Польща та США дійшли згоди щодо використання технологій Westinghouse

Польський ядерно-енергетичний проєкт використовуватиме надійну та безпечну технологію американської компанії Westinghouse, повідомив Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Міцний альянс Польщі та США гарантує успіх наших спільних ініціатив. Після переговорів з Віцепрезидентом США Камалою Гарріс та Міністром енергетики США Дженніфер Гренхольм ми підтверджуємо, що наш ядерно-енергетичний проєкт використовуватиме надійну та безпечну технологію Westinghouse», – написав у Twitter очільник польського уряду.

Він подякував посольству США у Польщі за підтримку й проанонсував ухвалення відповідної постанови Ради міністрів вже у середу, 2 листопада 2022 року.

Нагадаємо, у вересні 2022-го США та Польща презентували двосторонню дорожню карту будівництва шести великих ядерних реакторів за американською технологією.

Віддаляючись від сильної вугільної залежності, Польща планує запустити атомну енергетику в країні приблизно з 2033 року як частину енергетичного портфеля.

Для довідки: Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який планується завершити до 2029 року.

twitter.com/MorawieckiM/status/1586077189920854016">twitter.com/MorawieckiM/status/1586077189920854016

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Польща та США дійшли
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14855-s-nadast-pivnichnij-makedonii.html