Войти

🇨🇦 У Канаді оголосили про перше комерційне виробництво лютецію-177, що застосовується для лікування раку

🇨🇦 У Канаді оголосили про перше комерційне виробництво лютецію-177, що застосовується для лікування раку

Низка компаній, зокрема Bruce Power, яка експлуатує АЕС «Брюс» у Канаді, оголосили про початок комерційного виробництва лютецію-177.

Це перше у своєму роді досягнення комерційного енергетичного реактора з додатковою можливістю комерційного виробництва короткоживучих медичних ізотопів.

У червні минулого року компанія Bruce Power озвучила план щодо виробництва лютецію-177 (Lu-177) на комерційному ядерному реакторі завдяки новій системі виробництва ізотопів (IPS), що була встановлена під час планового ремонту реактора Bruce-7.

Однак ця ціль була досягнута лише нещодавно, після завершення остаточного введення в експлуатацію та регуляторного схвалення від Канадської комісії з ядерної безпеки проекту зі встановлення нової системи виробництва ізотопів (IPS) на 7-му блоці Bruce Power.

Довідково: IPS забезпечить надійне промислове виробництво лютецію-177, медичного ізотопу, який використовується для цільової терапії раку і допоможе точно впливати на злоякісні клітини, зберігаючи здорові тканини.

euronuclear.org/news/commercial-production-lutetium-177-starts-at-bruce-npp/">euronuclear.org/news/commercial-production-lutetium-177-starts-at-bruce-npp/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇦 У Канаді оголосили про
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14509-kanada-vidilja-708-mln.html