Войти

🇳🇴 В Норвегії замислились про стримування експорту електроенергії

🇳🇴 В Норвегії замислились про стримування експорту електроенергії

Відповідний механізм, що зможе на це вплинути, з’явиться навесні, повідомив міністр нафти і енергетики Норвегії Тер’є Асланд, передає Reuters.

У серпні Норвегія заявила, що може обмежити експорт електроенергії, якщо рівень води у водосховищах впаде до критично низького рівня. Це викликало побоювання та критику з боку сусідніх скандинавських країн, які в частині свого попиту покладаються саме на норвезьку енергетику.

Обмеження на експорт не набудуть чинності цієї зими, коли попит на електроенергію досягає піку, запевнив Тер’є Асланд.

Норвегія, яка залежить від гідроенергетики, на яку припадає виробництво понад 90% електроенергії, у серпні констатувала найбільш посушливі 12 місяців у південній частині країни за 26 років. Ситуація дещо покращилась протягом останніх тижнів.

Для довідки: Норвегія через транскордонні з’єднання експортує електроенергію до Швеції, Данії, Німеччини, Великобританії та Нідерландів.

reuters.com/business/energy/norway-eyes-new-rules-protect-hydropower-supply-spring-says-energy-minister-2022-10-20">reuters.com/business/energy/norway-eyes-new-rules-protect-hydropower-supply-spring-says-energy-minister-2022-10-20

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇳🇴 В Норвегії замислились про
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14385-rashisti-posiljujut-tisk-na.html