Войти

🇪🇺 Країни ЄС намагаються напрацювати механізм обмеження цін на газ

🇪🇺 Країни ЄС намагаються напрацювати механізм обмеження цін на газ

Сьогодні міністри енергетики держав Європейського Союзу обговорять обмеження ціни на блакитне паливо для всього блоку, щоб зорієнтуватися в наступних кроках боротьби з енергетичною кризою, пише Reuters. Водночас видання припускає, що до ухвалення остаточного рішення можуть минути тижні.

Очікується, що головною темою обговорення стануть принципи того, як може працювати обмеження в ЄС ціни на газ, а також його можливі недоліки. Заразом витрати на газ суттєво знизилися протягом останніх днів, оскільки була м’яка погода та країни заповнювали свої газові сховища.

Минулого тижня Європейська комісія попросила, щоб держави – члени ЄС схвалили розробку пропозицій стосовно ліміту цін на операції в Нідерландському газовому хабі Title Transfer Facility (TTF), що може бути запущений у разі їх різкого зростання. Переговори можуть дати Комісії зелене світло на цю пропозицію, однак низка країн потребують більше деталей про функціонування цього механізму.

Напередодні переговорів Єврокомісія застерегла проти іншого типу обмеження ціни на газ, що використовується для виробництва електроенергії, який, за її словами, може призвести до збільшення використання блакитного палива.

reuters.com/business/energy/eu-countries-try-map-out-path-gas-price-cap-2022-10-25/">reuters.com/business/energy/eu-countries-try-map-out-path-gas-price-cap-2022-10-25/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 Країни ЄС намагаються напрацювати
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14216-frantsija-spanija-ta-portugalija.html