Войти

📢 МАГАТЕ на запит України відвідає два її ядерні об’єкти, – Гроссі

📢 МАГАТЕ на запит України відвідає два її ядерні об’єкти, – Гроссі

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що інспектори організації найближчим часом відвідають два ядерні об’єкти в Україні на тлі звинувачень росії про «брудну бомбу».

Він повідомив, що МАГАТЕ знає про заяви росії щодо того, буцімто Україна займається виробництвом ядерної зброї на двох свої ядерних об'єктах, та підкреслив, що ці об’єкти перебувають під гарантіями Агентства й регулярно ним іспектуються.

«МАГАТЕ провело інспекцію одного з цих об'єктів місяць тому, і всі наші висновки відповідали деклараціям України про гарантії. Не було виявлено жодної незадекларованої ядерної діяльності або матеріалів», – зазначив Рафаель Гроссі.

Він додав, що після отримання запиту від України інспектори Агентства готуються найближчими днями знову відвідати ці об'єкти, щоб виявити «будь-яку можливу незаявлену ядерну діяльність та матеріали».

iaea.org/newscenter/pressreleases/safeguards-inspectors-to-visit-two-nuclear-locations-in-ukraine-iaeas-grossi-says-after-receiving-request-from-ukraine">iaea.org/newscenter/pressreleases/safeguards-inspectors-to-visit-two-nuclear-locations-in-ukraine-iaeas-grossi-says-after-receiving-request-from-ukraine

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📢 МАГАТЕ на запит України
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14172-zajavi-rosii-pro-stvorennja-brudnoi.html