Войти

🇪🇺 На саміті ЄС затвердили заходи зі стабілізації ринку енергії та підтримки європейської економіки в умовах енергетичної кризи

🇪🇺 На саміті ЄС затвердили заходи зі стабілізації ринку енергії та підтримки європейської економіки в умовах енергетичної кризи

Очільникам держав та урядів ЄС попри тривалу дискусію вдалося затвердити ці заходи, зазначається у висновках саміту з енергетики й економіки за підсумками першого дня роботи зустрічі ЄС на найвищому рівні.

«З огляду на використання росією енергетичної зброї, Європейський Союз залишатиметься єдиним у захисті своїх громадян та здійснює всі необхідні заходи як невідкладну справу. Європейська Рада погодилася, що у світлі триваючої кризи мають бути прискорені й інтенсифіковані заходи зі скорочення попиту, зміцнення безпеки постачання, уникнення нормування та зі зниження цін для домогосподарств і бізнесу в усьому Європейському Союзі задля збереження цілісності Єдиного ринку», – зафіксовано в документі.

Лідери ЄС доручили Раді міністрів Євросоюзу та Єврокомісії невідкладно представити конкретні рішення стосовно додаткових заходів. Перший пункт у переліку – положення про можливість спільної закупівлі газу силами консорціумів покупців, що створюватимуться на добровільній основі.

Поміж іншого, це передбачає добровільну участь у закупівлях газу, за виключенням обов’язкової вимоги щодо забезпечення обсягу, еквівалентного 15% від загальної місткості сховищ, відповідно до національних потреб, та прискорення переговорів із надійними партнерами для пошуку взаємовигідного партнерства.

Як захисний захід пропонується також розробити тимчасові рамкові умови для обмеження граничної ціни на газ, що використовується для генерації електроенергії.

Більше інформації – за посиланням 🌐: consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/10/21/european-council-conclusions-on-energy-and-economy-20-october-2022">consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/10/21/european-council-conclusions-on-energy-and-economy-20-october-2022

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 На саміті ЄС затвердили
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13681-delegatsija-rosatomu-ne-otrimala-vizi.html