Войти

⚡️ путін сподівався, що зможе шантажувати Європу відключенням газу, але разом країни переживуть зиму, – Олаф Шольц

⚡️ путін сподівався, що зможе шантажувати Європу відключенням газу, але разом країни переживуть зиму, – Олаф Шольц

Канцлер Німеччини
закликав до європейської єдності під час війни росії проти України та енергетичної кризи на континенті. Він переконаний, що ЄС «вийде з кризи сильнішим».

Канцлер Німеччини засудив нещодавні удари безпілотників росії по цивільних цілях в Україні, назвавши такі дії воєнними злочинами. Але «така тактика випаленої землі не допоможе росії виграти війну», впевнений він, бо це лише посилило рішучість і наполегливість України та її партнерів.

російський ракетний терор Шольц назвав «акт відчаю – так само, як і мобілізація російських чоловіків на війну». Він додав, що Україна успішно захиститься «і ми будемо підтримувати її доки це буде потрібно».

Очільник кремля відверто і безвідповідально погрожує світу застосуванням ядерної зброї, підкреслив Шольц:

«путін хоче посіяти страх, розділити і залякати. Він спекулює на нашій слабкості. Але він помиляється. Ми не слабкі. Німеччина – разом, Європа – разом. Наші глобальні альянси сильніші та живіші, ніж будь-коли. путін не досягне своїх військових цілей».

Диктатор використовує голод і залежність від енергії як зброю, вважає канцлер Німеччини. Він заявив, що росія більше не є надійним торговельним партнером: «путін сподівався, що зможе шантажувати нас відключенням газу. Але й тут він зробив помилку. Разом ми переживемо зиму».

Зокрема, розповів Шольц, у рамках підготовки до зими Німеччина почала отримувати газ із Франції, також готуються до запуску перші термінали зрідженого газу, укладено нові контракти на постачання, ухвалено рішення про продовження експлуатації атомних станцій і тимчасове повернення до вугілля.

welt.de/politik/deutschland/article241683603/Olaf-Scholz-Wir-haben-uns-aus-der-Abhaengigkeit-befreit.html">welt.de/politik/deutschland/article241683603/Olaf-Scholz-Wir-haben-uns-aus-der-Abhaengigkeit-befreit.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ путін сподівався, що зможе
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13474-vonnij-stan-v-aneksovanih.html