Войти

📉 Єврокомісія має намір запровадити «динамічне» обмеження ціни на газ

📉 Єврокомісія має намір запровадити «динамічне» обмеження ціни на газ

Європейська комісія планує у крайньому разі запропонувати «динамічне» обмеження цін на природний газ в ЄС та обов’язкові обмеження щодо ступеня, до якого ціни можуть коливатися впродовж одного дня. Це випливає із проєкту пропозиції, повідомляє Reuters.

Так, Європейському агентству зі співробітництва регуляторів енергетики (ACER) буде доручено до 23 березня розробити «еталонну» ціну на скраплений природний газ, який ЄС купує. Комісія рекомендує потенційне втручання у ціну на головному газовому хабі Європи в Нідерландах, згідно з механізмом передачі прав власності (TTF).

ЄС «як крайній засіб» запропонує встановити ринкову «динамічну» ціну, за якою транзакції природного газу можуть здійснюватися на спотовому ринку TTF за певних умов. Водночас ці заходи не повинні вплинути на безпеку постачання чи призвести до збільшення споживання газу.

reuters.com/world/europe/eu-commission-set-propose-potential-dynamic-gas-price-cap-2022-10-17">reuters.com/world/europe/eu-commission-set-propose-potential-dynamic-gas-price-cap-2022-10-17

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📉 Єврокомісія має намір запровадити
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13088-ukraintsi-stajut-zaruchnikami-rosijskogo.html