Войти

🇭🇺 Угорщина має відмовитися від російського газу та розвивати відновлювану енергетику, – мер Будапешта

🇭🇺 Угорщина має відмовитися від російського газу та розвивати відновлювану енергетику, – мер Будапешта

Заяви уряду Віктора Орбана, що росія постачає Угорщині дешевий газ, не відповідають дійсності, сильно погіршують репутацію Угорщини у світі та шкодять їй у довгостроковій перспективі, написав мер Будапешта Гергей Корачонь у Facebook.

«Дешевий російський газ – це величезна афера. Натомість він дуже дорогий! Те, що траплялося так багато разів в історії Угорщини, відбувається знову: уряд не тільки ставить країну на неправильний бік історії, а й ставить її на бік, що програв. Те, що вони не можуть відрізнити агресора від жертви, є не тільки морально невиправданим, а й економічно шкідливим. Тому, що дешевий російський газ – це брехня», – зазначив він.

Очільник міста наголосив, що якби росія і справді продавала газ Угорщині за вигідною ціною, громадянам країни не доводилося б сплачувати так багато за комунальні послуги, а багаторічні контракти, укладені з москвою, врешті-решт грають на руку лише їй.

Мер Будапешта додав, що угорці повинні позбавитися енергозалежності від росії та перестати користуватися викопними енергоносіями. Натомість він пропонує уряду розпочати програму переходу на відновлювані джерела енергії.

facebook.com/karacsonygergely/posts/pfbid07sKeGxWMjoeLxtGKWdWWUKcjTctMMdQZRACAFTE1MP4ZJg3DmRhKQQ6NJyVe6T9pl">facebook.com/karacsonygergely/posts/pfbid07sKeGxWMjoeLxtGKWdWWUKcjTctMMdQZRACAFTE1MP4ZJg3DmRhKQQ6NJyVe6T9pl

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇭🇺 Угорщина має відмовитися від
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13037-sholts-hoche-prodovzhiti-robotu.html