Войти

🛡 Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об’єктами, – Герман Галущенко

🛡 Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об’єктами, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України прокоментував ранкові обстріли агресором української енергетичної та цивільної інфраструктури.

«Сьогодні вранці росіяни вдалися до обстрілів енергетичної інфраструктури в Дніпропетровській та Сумській областях і в місті Київ. Знову залишилися без струму як побутові споживачі, так і промислові підприємства», – зазначив Герман Галущенко.

Він зауважив, що внаслідок обстрілів учергове пошкоджено підстанцію, з якої живилась єдина лінія, що з'єднує Запорізьку атомну електростанцію з українською енергосистемою, внаслідок чого ЗАЕС знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах

«росіянам виявилося мало розбивати лише саму лінію, щоб знеструмлювати атомну станцію. Тепер вони випробовують нашу здатність швидко відновлювати електропідстанції. Такий ядерний шантаж країни-терориста не має залишитися без відповіді світової спільноти! Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об’єктами», – сказав міністр енергетики.

Водночас він закликає українців зменшити споживання електроенергії упродовж дня, а особливо у вечірні години пік – з 17:00 до 23:00, адже «це допоможе відновити і підтримувати стабільність енергосистеми, яку так намагаються зруйнувати росіяни».

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02rJbAWVi4p3eNAKuipbHWActudhB2Rr6ADCDrrte6GbjtynW7zgPVinkdDdCpR82Rl&id=100052259093871">https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02rJbAWVi4p3eNAKuipbHWActudhB2Rr6ADCDrrte6GbjtynW7zgPVinkdDdCpR82Rl&id=100052259093871

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🛡 Україна потребує захисту неба
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/12820-energoatom-nagadu-pro-viplati.html