Войти

📢 Світ має терміново вводити санкції проти російської атомної галузі, – Герман Галущенко

📢 Світ має терміново вводити санкції проти російської атомної галузі, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України прокоментував обстріл російськими військами підстанції «Дніпровська», внаслідок чого Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою.

«російська ядерна рулетка знову випробовує на міцність наших атомників. Станція в блекауті, працює на дизель-генераторах», – зазначив Герман Галущенко.

Він процитував заяву лідерів Групи семи після зустрічі з Президентом України, підкресливши, що очільники G7 «засудили дії росії на Запорізькій АЕС і тиск, який чиниться на персонал об’єкта. Це подальша безвідповідальна ескалація, і ми будемо вважати росію відповідальною за будь-який інцидент, спричинений її діями».

Лідери «Великої сімки» визначили «відповідального за можливу атомну катастрофу, яка може бути спричинена тривалою військовою окупацією, постійним тиском на персонал станції та обстрілами ядерного об’єкта й ліній електропередачі, якими він живиться від енергосистеми України».

Міністр енергетики переконаний, що така заява очільників G7 стане суттєвим важелем у подальших судах над росією, що чинить на території України злочини, з якими сучасний світ у своїх війнах ще не стикався.

🗣 Герман Галущенко закликає зробити важливий наступний крок для забезпечення ядерної безпеки України та Європи.

«Світові – передусім Європі – потрібна термінова деокупація та демілітаризація Запорізької станції, яка просто зараз знову знеструмлена, що може привести до ядерної катастрофи», – заявив він.

І додав: країни мають «терміново вводити санкції проти російської атомної галузі», адже тільки жорстким тиском можна зупинити росію – країну-ядерного терориста!

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📢 Світ має терміново вводити
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/12044-vo-lvove-posle-obstrelov-polnostju.html