Войти

🇳🇱 Нідерланди розмірковують про перезапуск газового родовища, яке може повністю замінити російський газ

🇳🇱 Нідерланди розмірковують про перезапуск газового родовища, яке може повністю замінити російський газ

Розташоване в Гронінгені величезне родовище блакитного палива наразі перебуває у процесі закриття через сотні землетрусів, спричинених його розробкою. Проте енергетична криза в Європі змушує владу замислитися про його перезапуск.

З 1963 року Гронінген є основою європейського газопостачання. Навіть через півстоліття після початку видобутку в родовищі все ще є близько 450 млрд м³ газу, загальна вартістю якого становить близько 1 трлн доларів.

Перспективним є також прогноз, згідно з яким можливо видобувати блакитного палива ще на 50 млрд м³ на рік більше, ніж зараз. Причому його додаткові обсяги можна отримати майже відразу після запуску.

Міністр гірничої промисловості Нідерландів Ганс Війлбріф сказав, що продовження видобутку може виявитися небезпечним, але країна не повинна ігнорувати кризу в інших державах Європи. Брак газу «може змусити нас прийняти таке рішення», – заявив він. І додав: якщо лікарні, школи та будинки не матимуть належного опалення, то це також стане великою проблемою.

Додаткового потоку з Гронінгена, який, за оцінками Shell, можна було б запустити практично негайно, було б більш ніж достатньо, щоб замінити 46 млрд кубометрів газу, торік імпортованих Німеччиною з росії.

Прем'єр-міністр Марк Рютте не виключає використання Гронінгена для посилення поставок, але «тільки в крайньому випадку, якщо все піде не так», наразі ж ситуація не настільки критична.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-06/dutch-close-europe-s-biggest-gas-field-despite-energy-crisis">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-06/dutch-close-europe-s-biggest-gas-field-despite-energy-crisis

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇳🇱 Нідерланди розмірковують про перезапуск
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11330-udari-tsii-nochi-prodovzhili-seriju.html